Επαναπατρισμός

– Ποτέ δεν πεθαίνει κάποιος όσο τον κουβαλάς μέσα σου –

"Με Σεβασμό στον Άνθρωπο"

Ο επαναπατρισμός νεκρού είναι μια επικυρωμένη διαδικασία ήδη από το 1973, με την υπογραφή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Αν και αρκετά σύνθετη και γραφειοκρατική, το γραφείο μας αναλαμβάνει να μεταφέρει τη σορό του οικείου σας για ταφή εκτός συνόρων, ή να την παραλάβει από το εξωτερικό προκειμένου να τελεστεί η κηδεία στην Ελλάδα με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού

Μεταφορά από Ελλάδα προς εξωτερικό

Συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα έγγραφα:

  • Tη δήλωση θανάτου
  • Tην εξασφάλιση ληξιαρχικής πράξης θανάτου
  • Tη μετάφραση των εγγράφων -είτε στο Υπουργείο Εξωτερικών, είτε στην πρεσβεία της χώρας που πρόκειται να μεταφερθεί ο νεκρός.

Στην συνέχεια, η σορός προετοιμάζεται σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του ΠΟΥ. Σύμφωνα με αυτά, ακολουθεί η νεκροψία – νεκροτομή από ιατροδικαστή και στην συνέχεια η ταρίχευση του σώματος, προκειμένου να καθυστερήσει η σήψη του κατά τη διάρκειά της μεταφοράς του.


Το γραφείο Γραφείο Τελετών Πρωτοπαππά – Λουβιτάκη παραλαμβάνει τη σορό και την τοποθετεί στο φέρετρο το οποίο σφραγίζεται παρουσία της αρμόδιας αστυνομικής αρχής ή της εκπροσώπου της πρεσβείας.

Στη συνέχεια, εκδίδεται διεθνής άδεια μεταφοράς και εμείς ερχόμαστε σε επικοινωνία με το γραφείο τελετών του εξωτερικού για την παραλαβή της σορού

Μεταφορά από εξωτερικό προς Ελλάδα

Αρχικά, γίνεται η επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας που απεβίωσε το άτομο*. Αυτή με τη σειρά της οφείλει να βοηθήσει στην εξασφάλιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, όπως πιστοποιητικού θανάτου και ληξιαρχικής πράξης.
Στην συνέχεια εκδίδεται πιστοποιητικό μεταφοράς σορού στην Ελλάδα, εφόσον ο συγγενής προσκομίσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά:

  • Tο ιατρικό πιστοποιητικό νοσοκομείου ή κλινικής σχετικά με την αιτία θανάτου του
  • Bεβαίωση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές ότι ταριχεύτηκε η σορός, επιχώρια ληξιαρχική πράξη θανάτου -προβλέπεται από το εσωτερικό δίκαιο-
  • Bεβαίωση του αρμόδιου γραφείου τελετών ότι η σορός έχει τοποθετηθεί κατάλληλα για μεταφορά.

 

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η σορός σφραγίζεται και μεταφέρεται στο εκάστοτε αεροδρόμιο όπου και την παραλαμβάνουμε.

* Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την μεταφορά νεκρού από χώρα σε χώρα διαφέρουν

Στείλτε λουλούδια

Συμπαρασταθείτε στην οικογένεια του εκλιπόντος & εκφράστε τα συλλυπητήρια σας στους αγαπημένους σας στέλνοντας λουλούδια, στεφάνια κηδείας, συνθέσεις για νεκροταφεία, μπουκέτα για το κοιμητήριο ή την εκκλησία.

Υπηρεσίες

Στο Γραφείο Τελετών Πρωτοπαππά – Λουβιτάκη στο Λουτράκι Κορινθίας  το  υψηλό επίπεδο υπηρεσιών αποτελεί εγγύηση για μια καθ’ όλα ολοκληρωμένη και άρτια επαγγελματική προσέγγιση της διαδικασίας με ανθρώπινο χαρακτήρα. Είμαστε πάντοτε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε γνωριμία με τις υπηρεσίες μας ώστε να παράσχουμε κάθε πληροφορία που σας προβληματίζει. 

Ανθοστολισμός

Μνημόσυνα

Αποτέφρωση

Επαναπατρισμός

Επαναπατρισμός

Επαναπατρισμός

Η αεροπορική μεταφορά και όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες εκτελωνισμού για τον επαναπατρισμό ή την αποστολή σορού είναι μέσα στα πλαίσια των προσφερόμενων υπηρεσιών μας.

Εκταφή

 Η διαδικασία διεκπεραίωσης της εκταφής και της μεταφοράς των οστών σε οστεοφυλάκιο που επιθυμείτε.

Τελετές Πρωτοπαππά Εκταφή