Συμμετοχή στο “Εορταστικό Γεύμα Αγάπης και Αλληλεγγύης”

Συμμετοχή στο “Εορταστικό Γεύμα Αγάπης και Αλληλεγγύης”

Αξιωθήκαμε  και φέτος να συμμετάσχουμε στην αξιέπαινη και ουσιαστική πρωτοβουλία που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το χωριό μας, η Περαχώρα, με κύριο συντονιστή την κα. Λία Θώδη.

Συμμετέχουν εκπληκτικά πολλοί άνθρωποι!

Δοξάζω το Θεό που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία αντιλαμβάνεσαι πόση αγάπη και αλληλεγγύη υπάρχει ακόμη στους ανθρώπους.

Πολύ αισιόδοξο!!! Πάρα πολύ, θα σημείωνα.

Σε μία εποχή που μάθαμε να τα βλέπουμε όλα μαύρα γύρω μας και να θεωρούμε τους ανθρώπους ατομιστές και συμφεροντολόγους, αυτή η “κίνηση” μας υπενθυμίζει πως δεν έχουν αλλοιωθεί όλοι και όλα. Υπάρχει πολλή ανθρωπιά στον κόσμο και ας μην προβάλλεται! 

Οι άνθρωποι που συνάντησα να προσφέρουν δεν είναι άνετοι οικονομικά μα ούτε και τους περισσεύουν. Αυτό είναι το εντυπωσιακό, το αξιόλογο και το εκπληκτικό!

Είμαι σίγουρη πως γεμίζουν την καρδιά τους καθώς απλώνουν το χέρι και προσφέρουν στον διπλανό τους.  Τι παράξενο!  Δίνεις, προσφέρεις…στερείσαι και ταυτόχρονα ΓΕΜΙΖΕΙΣ!!!

Ένα συναίσθημα που δεν εξηγείται με τη κοινή λογική! Το καταλαβαίνεις, μόνο αν το ζήσεις, έχοντας βέβαια απελευθερωθεί από αρνητικές σκέψεις!

Πιστεύουμε πως:

 

“Στο χέρι που προσφέρει

 ένα τριαντάφυλλο

 του μένει πάντα λίγο άρωμα”

 

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έρχονται εικόνες στο μυαλό μου με τα μεζεδάκια που έφτιαχνε η Μάνα μου για τα ξωκλήσια,κυρίως στον Αγιο Νικόλα, τα πιάτα με τη μουσταλευριά αραδιασμένα πάνω στο σερβάν, τη Βασιλόπιτα μοιρασμένη στο αλουμινόχαρτο, τα πασχαλινά κουλούρια και πολλά πολλά άλλα που προορίζονταν για τους χωριανούς μας. Τώρα σκέφτομαι το πόσο κουραζόταν κ εκείνη, μα σίγουρα γλύκαινε η καρδιά της σαν έβλεπε τη λάμψη του ανθρώπου που λάμβανε τα διάφορα καλούδια.

Έτσι κι εμείς τώρα, το ζούμε και γευόμαστε τη χαρά του να προσφέρεις!

Προερχόμενη από μια πολυμελή οικογένεια που θα χρειαζόταν περισσότερο να “λαμβάνει” παρά να “δίνει”, μάθαμε, ποτιστήκαμε με την αρετή της Προσφοράς! Είναι κάτι που πλέον κυλάει στο αίμα μας γι’ αυτό και είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Στηρίζουμε και ενισχύουμε!

 

Δείχνουμε ειλικρινή ενδιαφέρον για τον άνθρωπο της διπλανής μας πόρτας και είμαστε εδώ να τον στηρίξουμε μα και να τον αγαπήσουμε.

Πόθος μας είναι να εξαλείψουμε τον Πόνο από την Ζωή μας. Δύσκολο!

Μα σίγουρα μπορούμε να τον απαλύνουμε. Να σφίξουμε το χέρι του διπλανού μας και να του υπενθυμίσουμε ότι τον σκεφτόμαστε!

 

Πολλά συγχαρητήρια, γι΄ αυτή Πρωτοβουλία. Πολλά περισσότερα Συγχαρητήρια στον κάθε έναν ξεχωριστά, σε κάθε έναν που συμμετέχει σε αυτή την κίνηση “Προσφοράς” ο καθένας με τον δικό του τρόπο!

 

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο Καλός Θεός να μας ενδυναμώνει και να μας σκεπάζει. Να μας χαρίσει μία Νέα Χρονιά γεμάτη Υγεία, Αισιοδοξία και Αγάπη!

 

Πρωτοπαππά Ελένη τ. Σωτ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *